3 časté mýty o vlasech

Blog-img

Vlasy jsou nejen korunkou krásy, ale také často zdrojem mnoha mýtů a mylných představ. Mnoho lidí věří různým „osvědčeným“ radám a tipům, které se ale ne vždy zakládají na pravdě. Mnoho mýtů se předává z generace na generaci a ovlivňuje naše návyky a postoje k vlasům. V tomto článku se podíváme na tři běžné mýty o vlasech, které si zaslouží být objasněny.

Spát s mokrou hlavou je lepší než ji fénovat

Mnozí z nás si myslí, že je lepší nechat vlasy přirozeně uschnout, než je vystavovat teplu z fénu. Argumentem je, že fénování může vlasy poškodit. Pravda je však taková, že spát s mokrou hlavou může být pro vaše vlasy i pokožku hlavy škodlivé.

Riziko nemocí pokožky

Vlhké vlasy vytváří ideální podmínky pro růst plísní a bakterií, které mohou vést k infekcím a podráždění pokožky hlavy.

Poškození vlasů

Mokré vlasy jsou náchylnější k lámání a třepení. Fénování s difuzérem na nízké stupně tepla vlasy šetrně vysuší a zároveň je chrání.

Následky na zdraví těla

Spánek s mokrou hlavou v chladných podmínkách může vést k prochladnutí a bolestem hlavy, krku, či jiných částí.

Je tedy důležité vlasy před spaním důkladně vysušit. Moderní fény mají různé režimy teplého a studeného vzduchu, které minimalizují riziko poškození. Pokud máte náchylné vlasy k poškození, zkuste použít ochranné spreje nebo krémy, které ochrání vlasy před teplem.

Šampon 3v1 stačí na všechno

Mnoho lidí sáhne po multifunkčních produktech, jako jsou šampony 3v1, které slibují šampon, kondicionér a sprchový gel v jednom. Ačkoliv je to lákavé z hlediska úspory času a peněz, takové produkty často neplní všechny své funkce dostatečně. Kvalitní péče o vlasy vyžaduje použití specifických produktů.

šampony

Pro správnou péči o vlasy je nejlepší používat specializované šampony, kondicionéry a masky. Například náš šampon Magichair se šnečím extraktem je navržen tak, aby nejen myl, ale i vyživoval vlasy do hloubky. Kombinace kvalitního šamponu, kondicionéru a masky zajistí vašim vlasům zdraví, lesk a vitalitu.

Po šamponu rostou vlasy

Šampon je základním produktem v péči o vlasy, ale jeho hlavní funkcí je mytí a čištění vlasů a pokožky hlavy. Není pravda, že šampon umožňuje lepší růst vlasů. Pro podporu vlasů a jejich výživu je třeba používat specializované přípravky, jako jsou séra na vlasy. Růst vlasů je komplexní proces, který ovlivňují genetické faktory, hormony, strava a celkový zdravotní stav.

Je pravdou, že bez pravidelné péče a umývání vlasů se může růst zpomalit nebo zvýšit vypadávání vlasů. To bývá způsobeno zacpáním vlasových folikulů. Šampon ovšem folikul omyje jen na povrchu a do hloubky se nedostane. Proto je vhodné navštěvovat pravidelně Vlasovou kliniku na pečlivé vyčištění ultrazvukovou špachtlí.

Pro stimulaci růstu vlasů je důležité používat kvalitní séra na vlasy, která obsahují aktivní látky vyživující vlasové folikuly a podporující růst. Například naše sérum Neohair obsahuje mnoho účinných aktivních látek, jako jsou vitamíny, aminokyseliny a rostlinné extrakty, které vlasy posilují, stimulují jejich růst a zabraňují vypadávání. Používejte kvalitní séra pravidelně pro dosažení nejlepších výsledků.

Shrnutí

Mýty o vlasech mohou často vést k nesprávné péči a problémům, kterým bychom se mohli snadno vyhnout. Důležitá je prevence a správná péče o vlasy, která zahrnuje nejen používání kvalitních produktů, ale i pravidelné návštěvy u trichologa.

Pozvánka

Trichologické vyšetření vám může pomoci odhalit problémy s vlasy a pokožkou hlavy včas a navrhnout účinné řešení.

Pamatujte, že zdravé a krásné vlasy vyžadují správnou péči a pozornost. Nenechte se zmást mýty a dbejte na to, co je pro vaše vlasy opravdu nejlepší.

Věděli jste, že Vlasové kliniky najdete ve všech velkých městech. V republice jich je více než dvacet.

Co umíme? Mrkněte na reference Vlasové kliniky.

Hezké léto vám přeje Vlasová klinika!

Otevírací doba

Poradna / nejčastější dotazy

V poradně najdete často kladené otázky.
Pokud Vaše otázka zůstává stále nezodpovězená,
nestyďte se zeptat.

Newsletter

Chcete dostávat nové informace ohledně vypadávání
a obnovy růstu vlasů? Nebo se podělit o poznatky
našich klientů a být informování o zvýhodněných akcích?

    Máte zájem si otevřít vlastní pobočku vlasové kliniky?