O prodlužování vlasů. Metody a následná péče

Blog-img

O prodlužování vlasů

Prodlužování vlasů je technika, která umožňuje ženám i mužům získat dlouhé a husté vlasy během krátké doby. Prodloužení vlasů nejčastěji využívají ženy s krátkým, nebo řídkým vlasovým porostem. Hodí se také v případech, kdy je s vlasy vše v pořádku a jen si přejete změnit svůj vzhled.

Existuje několik metod prodlužování vlasů, každá má své výhody a nevýhody.

V tomto článku se podíváme na nejběžnější metody, včetně prodlužování keratinem, a na to, jak se o prodloužené vlasy správně starat.

Cena prodloužení

Cena prodloužení vlasů se může značně lišit v závislosti na použité metodě, požadované délce, hustotě a kvalitě vlasů. Hodnota služby se také odvíjí od zkušeností a pověsti salonu nebo specialisty.

Obecně lze říct, že ceny se pohybují od několika tisíc korun až po desítky tisíc korun.

Každá metoda má svou cenovou hladinu. Například prodlužování keratinem je obecně dražší než metoda clip-in. A to i kvůli náročnému procesu.

Cenová relace se odvíjí od kvality použitého materiálu. Přírodní lidské vlasy jsou dražší než syntetické vlasy. Přírodní vlasy se lépe přizpůsobí vašim vlastním vlasům a nabízejí přirozenější vzhled.

Čím delší a hustší vlasy chcete, tím vyšší bude cena. Ta se většinou odvíjí od požadovaného množství pramenů.

Zkušený a dobře hodnocený specialista bude mít vyšší ceny, ale kvalita práce bude pravděpodobně vyšší.

Prodlužování vlasů keratinem

Prodlužování vlasů keratinem je jednou z nejoblíbenějších metod. Keratinové prodloužení používá malé pramínky vlasů, které jsou připevněny k vašim vlastním vlasům pomocí keratinových spojů. Keratin je přírodní protein, který tvoří strukturu vlasů a nehtů, takže je šetrný a vlastní vašemu tělu.

Výhody prodlužování keratinem

Prodlužování za pomocí keratinu nabízí přirozenější vzhled. Keratinové spoje jsou malé a nenápadné, což umožňuje nové prameny splývat s vašimi vlastními vlasy. Při správné péči mohou vydržet až 6 měsíců.

Vlasy můžete upravovat stejně jako své vlastní – žehlit, kulmovat, barvit (opatrně). Pořád je třeba mít na paměti, že se nejedná o živý vlas a může se časem a agresivními zásahy poškodit.

Je třeba počítat s vyšší cenou, protože se jedná o složitější a časově náročnou metodu. Většinou je to práce na několik hodin pro jednu osobu. Vlasy spojené keratinem je třeba udržovat aby spojení zůstalo pevné a vlasy nezačaly vypadávat.

Prodlužování vlasů metodou clip-in

Clip-in prodloužení vlasů využívá pramínky vlasů, které jsou připevněny na malé klipy. Tyto klipy se jednoduše připevňují a odstraňují z vašich vlastních vlasů, což umožňuje snadnou a rychlou aplikaci bez nutnosti návštěvy salonu.

Výhody prodlužování clip-in

Jedná se o rychlou a snadnou aplikaci pramínků do vlastních vlasů. Lze si vlasy upravit kdykoliv je potřeba a není třeba návštěva specialisty nebo salonu.

Prodloužení si můžete dopřát když chcete a také je snadno odstraníte. Flexibilita je velká výhoda této metody a proto ji využívá čím dál více lidí.

Upevňování klipů je šetrná metoda, která nevyžaduje žádné chemické ani fyzikální působení. Narozdíl od jiných metod.

Taktéž cena je velmi příjemná, oproti jiným způsobům upevnění prodloužených vlasů.

Pokud nejsou správně připevněny pramínky, klipy mohou být viditelné, což může působit nepřirozeně. Také je třeba myslet na pravidelnou údržbu a péči, která může být časově náročnější.

Jak se starat o prodloužené vlasy

Aby vypadaly dlouho zdravě a krásně, vyžadují prodloužené vlasy zvláštní péči. Zde jsou tipy, jak se o ně správně starat.

  • Myjte vlasy opatrně – používejte jemný šampon a kondicionér, které jsou vhodné pro prodloužené vlasy. Vyhněte se tření vlasů při mytí.
  • Zabraňte zacuchání – pravidelně vlasy češte pomocí speciálního kartáče na prodloužené vlasy. Začněte od konečků a postupně se posouvejte směrem ke kořenům.
  • Vyhněte se tepelné úpravě – pokud musíte použít žehličku nebo kulmu, použijte ochranný sprej proti teplu a nastavte nižší teplotu.
  • Spěte s ochranným šátkem – chraňte vlasy před třením během spánku a zabraňte zacuchání. Ideální jsou hedvábné šátky nebo povlak na polštář.
  • Pravidelné návštěvy salonu – navštěvujte svůj specializovaný salon pravidelně pro údržbu a kontrolu spojů.
Prodlužování vlasů

Doporučení redakce Vlasové kliniky

Častým problém u prodloužených vlasů bývá vznik lupů a svědění hlavy. To může být způsobeno zahuštěním, které způsobuje nízkou prodyšnost pokožky.

Řešení vzniklého problému je vyčištění vlasové pokožky ultrazvukovou špachtlí. Ta si poradí se všemi nečistotami a odumřelými kožními buňkami.

Dále je vhodné podstoupit zapracování výživného, hojivého séra do pokožky vlasů pomocí elektroporace.

Na domácí péči doporučujeme používat především Masku Aloe Vera Magic Hair a vysušit mokrou hlavu studeným fénováním.

Nejdůležitější je prevence před vznikem problému. Proto je vhodné po prodloužení vlasů navštívit naše trichologické vyšetření aby jste měli své vlasy pod dohledem. Tam se odhalí včas začínající potíže a umožní rychlé řešení.

Vypadávání vlasů po prodloužení

Vypadávání vlasů po prodloužení může být způsobeno několika faktory, která lze ovlivnit výběrem kvalitního salonu a specialisty.

Například přetížením vlastních vlasů. V případě, že jsou prodloužené prameny příliš těžké, pak mohou zatěžovat vaše folikuly a způsobit jejich výpadek.

Pokud absolvujete neodborné prodloužení, pak mohou být prameny špatně uchyceny. A to může způsobit jejich poškození už u pokožky hlavy. Dbejte tedy při výběru na kvalitu a profesionalitu personálu.

Nedodržováním správné péče o prodloužené vlasy může vést k jejich oslabení a výpadku. Prevenci zahrnuje čištění vlasové pokožky ultrazvukovou špachtlí, či použití adekvátních kosmetických produktů při mytí.

Zahuštěním vlasů u pokožky hlavy může také spustit počátky seborey (seboroické dermatitidy), ta se může projevit žlutými, svědivými strupy v oblasti hlavy.

Pokud zaznamenáte nadměrné vypadávání vlasů nebo zarudnutí, obraťte se na svého specialistu. Specialisté Vlasové kliniky poradí, jak problém řešit a jaká opatření přijmout, aby se situace nezhoršila.

Shrnutí k prodlužování vlasů

Prodlužování vlasů je skvělý způsob, jak získat dlouhé a husté vlasy, které jste vždy chtěli. Ať už zvolíte jakoukoliv metodu, je důležité dbát na správnou péči a pravidelnou údržbu.

Vlasová klinika nabízí odborné služby a kvalitní produkty, které vám pomohou dosáhnout krásných a zdravých vlasů. Nezapomeňte se poradit s našimi specialisty, kteří vám rádi poradí a pomohou vybrat tu nejlepší metodu právě pro vás.

Časté dotazy k prodlužování vlasů (FAQ)

Jak dlouho prodloužené vlasy vydrží?

Při správné péči mohou prodloužené vlasy vydržet až 6 měsíců.

Můžu si prodloužené vlasy barvit?

Ano, ale vždy se poraďte se svým specialistou a používejte šetrné barvy určené pro prodloužené vlasy.

Jak často musím navštěvovat salon pro údržbu?

Doporučuje se navštěvovat salon každé 4 až 6 týdnů, aby se zajistilo, že spoje jsou pevné a vlasy vypadají zdravě.

Můžu používat běžné stylingové přípravky?

Používejte produkty, které jsou vhodné pro prodloužené vlasy a vyhýbejte se přípravkům obsahujícím agresivní alkoholy nebo oleje, které mohou oslabit keratinové spoje.

Prodlužování vlasů je skvělý způsob, jak získat dlouhé a husté vlasy, které jste vždy chtěli. Ať už zvolíte jakoukoliv metodu, je důležité dbát na správnou péči a pravidelnou údržbu.

Vlasová klinika nabízí odborné služby a kvalitní produkty, které vám pomohou dosáhnout krásných a zdravých vlasů. Nezapomeňte se poradit s našimi specialisty, kteří vám rádi poradí a pomohou vybrat tu nejlepší metodu právě pro vás.


Zdroje informací

1) HÜLSKEN, M. a kol. Příručka pro kadeřnice. 2. vydání. Praha: Europa-Sobotáles, 2003. 360 s. ISBN 80-86706-12-5.

2) POLÍVKA, L., KOMENDOVÁ, H., PECH, V., VALÁŠEK, J. Technologie II. pro učební obor kadeřník. 3 aktualizované vydání. Praha: Informatorium 1998. ISBN 80-86073-35-1.

3) Kadeřnická a kosmetická praxe. Plzeň: NAVA, 1993-. Vychází měsíčně. ISSN 1212-6306.

4) Hair & Beauty. Praha: High Society, 1997-. Vychází 10 krát ročně. ISSN 1211-8273.

Otevírací doba

Poradna / nejčastější dotazy

V poradně najdete často kladené otázky.
Pokud Vaše otázka zůstává stále nezodpovězená,
nestyďte se zeptat.

Newsletter

Chcete dostávat nové informace ohledně vypadávání
a obnovy růstu vlasů? Nebo se podělit o poznatky
našich klientů a být informování o zvýhodněných akcích?

    Máte zájem si otevřít vlastní pobočku vlasové kliniky?